Culese din cartier prezinta – de la Vol 1 (2011)

“Culese din Cartier” este primul volum al șirului de compilații care scoate la suprafață  folclorul românesc, într-o lumină modernă. Folclor, cules din casele și cartierele românilor, pe care 15 producători de renume din muzica românească, precum matze (Cristian Stanciu), Silent Strike (Ioan Titu), Undoo, Injektah, Dribbler și alții l-au conectat la ritmurile actuale.

“Pentru că există scenă și fani, underground și mainstream, vrem să folosim această punte pentru a promova în rândul tinerilor, în special, partea frumoasă a muzicii noastre vechi. Plus o interpretare de calitate a folclorului ce aduce în atenție partea frumoasă a acestui popor”, spune Bean de la Subcarpați, inițiatorul acestui proiect.

Ideea a plecat de la “iubirea față de muzica si folclorul românesc” și a continuat din nevoia de a conștientiza că “aceeași energie care ne face să ne negam propriul folclor ne și dezbină în fața multor teste”, explica Bean. Asa s-a ajuns la un simbol, o idee muzicală ce poate avea și efecte sociale.

“La evenimentul de lansare a compilației, în loc să chemam 15 producatori de muzică cunoscuți, ne-am propus să aducem  trupe ce interpretează muzica romanească veche, printre care “3 Parale” și ansamblul condus de Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică. Cu aceasta ocazie, sperăm să placă și instrumentele muzicale românești sau măștile, pentru că va exista și un mic târg cu meșteșugari din toată România.

Cine dorește albumul este invitat la Street Delivery, unde va fi distribuit gratuit. Mulțumim mult lui Nicu Duță, pentru copertă, mulțumim tututor celor care ne-au ajutat, fără bani, la realizarea acestui eveniment!